28.8 C
София
четвъртък, 20 юни 2024 г.

Доживотен затвор за убийство за барикадиралия се бивш полицай

Бившият полицай Венцислав Караджов ще изтърпява наказанието „доживотен затвор“ за предумишленото убийство на родителите му. Решението на ВКС е окончателно и потвърждава това на Апелативен съд – Пловдив. 

Делото е образувано по касационни жалби на Венцислав Караджов и на защитника му.

Подсъдимият е признат за виновен за това, че на 15 май 2016 г. в Пловдив предумишлено умъртвил родителите си с особена жестокост и с користна цел.

Съдебният състав на ВКС приема касационните жалби за неоснователни. В мотивите си върховните съдии констатират, че въз основа на доказателствата е достигнато до извод, че родителите на подсъдимия са убити след 19,00 ч. на 15.05.2016 г. Установявайки времето на извършване на деянието, Апелативният съд е приел, че негов извършител е Венцислав Караджов. Алибито му е оборено.

Решението е взето след анализ на показанията на съпругата на подсъдимия и неговата тъща. Също таща и на получени записи на разговори, проведени между тях, някои от тях и с участието на непълнолетния син на подсъдимия.

При осъществяване на убийството е използван шумозаглушител, поставен на пистолета. Отсъствието на следи от подсъдимия на местопроизшествието, в това число и по щангата „кози крак“, с която е разбита вратата, и по катинара, може да бъде обяснено с това, че същият предварително е взел мерки да не остави такива.

На 16 май мъжът се барикадира в дома си. Заради това не можа да бъде отведен в затвора. На следващия ден се предаде, след като се е опитал да се самоубие.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини