35.8 C
София
сряда, 17 юли 2024 г.

ДПС-17 си смени името на ДПС-Доган

До вчера 17-те депутати, които бойкотират Делян Пеевски и ходиха при Ахмед Доган в Росенец, изпращаха информация и прессъобщения до медиите като ДПС-17. От днес те са вече ДПС-Доган. С това име е вече и имейл адресът им.

В четвъртък миналата седмица карикатуристът на „24 часа“ Ивайло Нинов роди имената ДПС-Делян и ДПС-Доган. Социалните мрежи и много медии ги подеха. Сега явно вече и участниците в политическата драма се идентифицират с тях.

Въпреки клетвите за единство и „заедност“ ДПС фактически е разцепено, но всички са на едно мнение, че почетният председател Ахмед Доган е абсолютен и неоспорим лидер на най-монолитната до този момент партия. За първи път срещу председателя Делян Пеевски се опълчи другият председател – Джевдет Чакъров. А знаковият евродепутат Илхан Кючюк излезе в подкрепа на Ахмед Доган. Сега вече дори имената на двете групи са различни извън официалния протокол.

Малко по-късно Пеевски заяви “С Доган сме заедно“.

„Като цяло в групата има напрежение – ако трябва да съм откровен, защото колективните органи трябва да работят. Да се надяваме, че няма да има разцепление, но ще видим процесите. Трябва да се променят принципите на управление на партията, защото едноличното управление ни води до тези процеси“, коментира Джевдет Чакъров.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини