31.7 C
София
неделя, 21 юли 2024 г.

ДПС плътно зад Пеевски. Изключи Рамадан Аталай


Парламентарната група на ДПС изключи народния представител Рамадан Аталай. Това съобщи заместник-председателят на парламента Росица Кирова в съобщение, прочетено от парламентарната трибуна. Решението на групата е взето на заседание на групата днес 3 юли, посочи тя.

В началото на деня областният съвет на ДПС сне доверието от Рамадан Аталай като народен представител и го призова да напусне парламентарната група. „Това е искането на Пловдивска област и решение на областния съвет и всички общински председатели“. Това каза пред журналисти в парламента Юксел Расим, областен председател на ДПС – Пловдив.

Расим посочи, че решението е взето с 38 гласа „за“. Ние просто желаем той да не ни представлява. Преди години, с колегите също сме призовавали Рамадан Аталай да не бъде народен представител, каза областният председател.

На въпрос дали има разцепление в парламентарната групата на ДПС, Расим заяви, че няма такова разцепление.

От областната структура на ДПС настояват да влезе следващият в листата на ДПС от Пловдив област -Джемил Ахмед Караали, който определят като достоен и човек, с който ще започнат да решават проблемите в областта.

Малко по-рано в интервю депутатът от ДПС Рамадан Аталай заяви, че отношенията между Делян Пеевски и Ахмед Доган са в разрив в момента.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини