20.3 C
София
четвъртък, 25 юли 2024 г.

Пеевски: Няма да разиграваме държавата, каним партиите на разговори за втория мандат

След заседанието на парламентарната група на ДПС (без 17-те, които не подкрепиха  първия мандат), председателят на групата Делян Пеевски заяви, че ще се допита до другите партии за втория мандат. Според него „няма смисъл да се разиграва държавата и да се разнасят папки“.

„Колеги темата е втория мандат, проведохме парламентарна група. Решението е да изпратим писма до останалите политически парти от 50-ото Народно събрание, без „Възраждане“, коментира Делян Пеевски на брифинг.

„Знаете, ние с тази партия не работим. Дали сме срок – до утре в края на деня, да видим какво ще ни отговорят. Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски след заседанието на парламентарната група.

ГЕРБ няма да подкрепят нито втория, нито третия мандат

„Видяхме от медиите, че желание за втория мандат няма“, отбеляза той. „Но, въпреки всичко, ние сме длъжни към нашите избиратели да вземем мнението на останалите партии, защото да правим сами втори мандат, да разиграваме държавата и да държим папки, без да има възможност за правителство… ДПС е сериозна партия и не може да си го позволи.“

ДПС е единно според Пеевски, депутатите на Джевджет Чакъров бойкотират

По-рано 17 от народните представители на ДПС бойкотираха събранието. Пеевски заяви, че са поканени от неделя на съвета.

„Всеки, който е решил, е дошъл. Спокойно работи парламентарната група. Решението е тяхно. Ние сме в парламента, където са ни пратили нашите избиратели, така че очаквам от тях да са отговорни“, заяви той.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини