- Реклама -

- Реклама -

3.6 C
София
вторник, 5 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

ДПС ще предложи в конституцията да бъде записано членството в ЕС и НАТО

Депутатът Делян Пеевски заяви, че ДПС ще предложи в Конституцията да бъде записано членството в ЕС и НАТО. Това коментира той пред журналисти в парламента по повод първото гласуване на измененията в Конституцията.

„За“ тях гласуваха 161 народни представители. Очаква се след два месеца промените отново да бъдат гледани на първо четене, тъй като не събраха необходимите две трети от гласовете на всички народни представители. Процедурата предвижда измененията отново да бъдат върнати на първо четене след два месеца. Предложението за вписване на членството на ЕС и НАТО в Конституцията бе направено преди месеци от общественици и интелектуалци, сред които Росен Плевнелиев, Соломон Паси и др. По този начин записано членството в двата съюза няма да не може да бъде подлагано на референдум. Пеевски каза, че от ДПС ще предложат промяната още утре.

Ще предложат още да отпадне възможността главният прокурор да има два мандата. Според него критиките от страна на опозицията към измененията са „смешни“. „Те си правят кампанията. Този месец всички правят кампания – вотове на недоверие, коментари, закачки“, добави той.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -