31.7 C
София
неделя, 21 юли 2024 г.

ДПС решава съдбата на втория мандат, няма да участват изключените депутати

Парламентарната група на Движението за права и свободи се събира днес в сградата на Народното събрание във връзка с втория мандат. За тази среща на депутатите бе съобщено вчера от председателя на групата Делян Пеевски, който свика Председателски съвет на Движението.

При получаване на мандата ще стане ясно и кого ще номинира партията за кандидат-премиер. В срещата няма да участват изключените депутати Рамадан Аталай, Джейхан Ибрямов и Русел Айфад.

ДПС е втората политическа сила в 50-ото Народно събрание и се очаква вторият проучвателен мандат за съставяне на правителство да бъде връчен на тях.

Вчера председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски коментира, че за втория мандат ще бъдат разпратени писма на партиите в парламента, за да стане ясно дали са готови да подкрепят правителство с втория мандат.

„Ние няма да разиграваме държавата. Ако от писмата видим, че има шанс за мнозинство – взимаме го и продължаваме“, коментира Пеевски.

Той съобщи, че това кой ще получи мандата, ще го реши парламентарната група. Пеевски декларира, че мандатът може да бъде получен и от него заедно с излъчения за премиер. Аз няма да бъда кандидат за премиер, но нека първо да минат тези консултации, каза Пеевски и добави, че с всеки мандат може да се състави правителство.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини