- Реклама -

- Реклама -

12.8 C
София
събота, 2 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

ДПС заличи кандидат за общински съветник, след като заплаши със смърт журналистка

Журналистката от бТВ Дани Атанасова

Журналистката от бТВ Дани Атанасова съобщи, че тя и родителите ѝ са заплашени с убийство и изнудвани от кандидат за общински съветник на ДПС в Ямбол. Заради скандала ДПС внесе заявление в Общинската избирателна комисия в Ямбол за заличаването на Андонов от листата им, пише OFFNews.

Въпреки че областният координатор на ДПС Гроздан Грозев твърди, че Илия Ангелов Андонов не е част от листата с общински съветници на ДПС за Ямбол, това не е вярно. Засега Андонов все още заема шестата позиция в списъка, но от 17 часа ще има заседание на ОИК Ямбол, на което името му ще бъде заличено, уточниха от Общинската избирателна комисия.

Вчера журналистката съобщи за тормоз в профила си в социалните мрежи, без да крие името на изнудвача – Илия Андонов от ДПС. Тя не е сигурна дали действията на Андонов са свързани с работата ѝ, но е на мнение, че натискът не е случаен. Атанасова разказва, че часове наред родителите ѝ са били заложници в собствения си дом, заключени и затворени, докато по вратите им „блъскали всякакви мародери“.

„Накратко: родителите ми се прибират днес следобед и разбират от съседи, че пред дома им са идвали непознати мъже и са ги издирвали по име. Паралелно с това започва и телефонен терор – звънят им непознати номера и настояват, че са откраднали кучето им, което спешно трябва да върнат или да оставят на уречено място срещу 5000 лева“, пише Атанасова.

Според нея историята с кучето е просто претекст. В това време пред вратата продължават да идват хора, които звънят и блъскат. Родителите на Атанасова били ужасени.

Тогава Дани Атанасова прави опит да говори с един от звънящите настоятелно по телефона, за да каже, че историята с кучето е лъжа, но не била изслушвана. От отсрещната страна започват да валят обиди и заплахи за убийство, за това как всички членове на семейството ще бъдат „довършени с по една лопата в главата“.

„Оставих мама и татко полуживи вкъщи с триста заръки да заключат и да не отварят и пуснах жалба в полицията. Въпросният господин Илия Андонов се оказа кандидат за съветник от ДПС, самозабравил се насилник над възрастни хора. Бил изнервен, бил пиян, бил неадекватен. Чул изгубеното си куче да лае точно от нас и решил да влезе вкъщи, да умори родителите ми или да им вземе 5000 лева“, разказва журналистката.

Тя прекарва четири часа в полицията, след което обаче все така не е сигурна дали родителите ѝ са в безопасност и на какво точно се дължи грозната насилствена акция.

Атанасова пита откъде и как този непознат за семейството мъж – Илия Андонов, е открил техните данни – имена, телефонни номера и адрес.

Под публикацията на Атанасова е коментирал Гроздан Грозев, областен координатор на Движението за права и свободи за Ямбол. Той отрича Илия Андонов да е част от листата на ДПС с общински съветници в Ямбол:

„Илия Андонов не е част от общинската листа на ДПС. Причината е, че в магазини, собственост на кандидата, по договорка с кандидат-кмет на друга партия, Андонов е решил да облепи обектите си с рекламни материали. ДПС в Ямбол има своя кандидат за кмет и листа. Партията не толерира и преференциалния вот, което е другото нарушение, което санкционираме. Молим, всички твърдения за извършени неправомерни действия от наши и чужди кандидати да бъдат проверени от компетентните органи“, коментира Грозев.

Той обяснява, че ДПС не е разследващ орган и се надява прокуратурата да разследва всички кметове, общински съветници и кандидати за тези постове, за да се управлява област Ямбол от неопетнени лица.

„ДПС от днес ще сезира органите на реда за всеки опит да бъде купен гласа на ямболските граждани“, казва областният координатор на ДПС.

 

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -