27.8 C
София
четвъртък, 20 юни 2024 г.
Категории:

Дракула и образи от миналото върху предизборни плакати в Румъния (СНИМКИ)

Три седмици преди изборите за Европейски парламент Румъния се нарежда на първо място в ЕС по намерение на младите хора да гласуват. Това показва проучване на Европейската комисия.

„Виждаме една истинска епопея на плакати, афиши и билбордове. Много лица, но малко думи. Без визия, без ясна програма и послания. Някои рецитират стихотворения, застанали пред паметници на национални герои, други правят колажи на фона на поп фолк музика, трети използват лика на влашки войводи, загинали преди стотици години или се снимат с Дракула. Жалък опит за привличане на внимание в тази вяла кампания с оскъдно политическо меню”, коментира в интервю за Евронюз Румъния PR специалистът Шербан Александреску.

Снмики: БТА

Още преди официалния старт на кампанията по блоковете и билбордовете в Букурещ и страната се появиха образите на Влад Цепеш, Михай Витязу, Аврам Янку, Щефан чел Маре, Мирча чел Батрън и други исторически личности, които се „включват“ в агитацията, макар да са били живи преди векове.

Отвъд социологическите проучвания и прогнозите, евровотът е значително по-малко обсъждан в публичното и медийното пространство в Румъния от този за местни лидери.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини