- Реклама -

- Реклама -

10.8 C
София
събота, 2 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Драма със заложници в благоевградско село (ВИДЕО)

Стрелба и заложници в махалата на село Вълково. Ранен е един човек, който е прострелян и е транспортиран към болницата в Сандански. Сигналът за въоръжен мъж е постъпил в 17:20 ч.

По първоначална информация състоянието му не е тежко. Две жени са взети за заложници в момента, полицията е отцепила района.

По информация на NOVA става въпрос за семейна свада. Мъж отишъл в дома на бившата си съпруга, за да изяснят отношенията си. Впоследствие прострелва баща ѝ в рамото и взима нея и майка ѝ за заложници. Мъжът е въоръжен.

„Има стрелба и заложници. Мястото е отцепено. Мъжът е дошъл да отвлече приятелката си и стрелял по баща ѝ“, каза Антон Хаджийски, кмет на с. Вълково.
Главният секретар на МВР пътува към къщата, в която се намират въоръженият мъж и заложниците.

Допълнителни екипи на МВР от Специализирания отряд за борба с тероризма пристигнаха на улицата пред къщата. Около десет микробуса със специални екипи са на мястото, където от няколко часа мъжът се е барикадирал.

Отцепена е цялата улица, всички живеещи на нея са изведени от домовете си.  От Областната дирекция на МВР в Благоевград казаха, че във връзка с полицейските действия на територията на село Вълково ще бъде предоставена информация на по-късен етап, когато това няма да пречи на работата по овладяване на ситуацията.

Източник: Нова тв

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -