31.7 C
София
неделя, 21 юли 2024 г.

Драмите във „Величие“: Епизод пореден


Парламентарната група на „Величие“ днес ще се опита да изгони председателя си Николай Марков и зам.-председателката Виктория Василева.
Това обяви вчера на среща в Разград идеологът на „Величие“ Ивелин Михайлов. Ако това не се случи, то цялата парламентарна група ще бъде разпусната, а депутатите ще станат независими.

Поредната драма настъпи след като депутатите от „Величие“ гласуваха против правителството на ГЕРБ вчера. Само ден преди това, Михайлов твърдеше, че в партията няма разделение. Разочарованият Николай Марков обяви, че „Величие“ представлява единствено Ивелин Михайлов и изрази желание да не бъде асоцииран с тази партия, като също така заяви, че няма да взема участие в нейните публични изяви.

„Ние сме предприели мерки, те ми се обадиха тези, които спазват това, което сме обещали на хората. Ако утре не успеят да махнат полковник Марков и Виктория Василева, ще разпуснат групата, за да могат да работят като независими депутати, защото можем да свършим работа. Иначе цялата работа се забива“, заяви Михайлов.

Николай Марков: Наближава часът на истината, гледайте и мислете

Решението депутатите взели, тъй като „ако видим, че ръката загнива, я режем“.

Двете крила на партията влезли в спор и вчера, въпреки факта, че бяха единни в Народното събрание. По думите на идеологът на „Величие“ председателя на ПГ Николай Марков и заместника му Дарин Георгиев, крещели на пет жени, депутатки.

„Днес не прави чест на полковник Марков и на Дарин Георгиев да ходят да викат на жени, да се мъчат по някакъв начин да ги сплашат със смърт и някакви други неща. Това не е присъщо на мъжете“, каза на срещата Михайлов. Той обаче не обясни за какво е бил скандалът между мъжете начело на групата и народните представителки.

Идеологът на „Величие“ отново призова Марков и Василева да напуснат парламента и да освободят място за следващите депутати.

Пред журналисти в парламента председателят на „Величие“ Николай Марков заяви: „Има много тежко зависими депутати, обвързани в различни финансови схеми и те не могат да взимат самостоятелно решения“.

„Ивелин Михайлов е човек със семпъл ум и посткомунистически възгледи, които аз не изповядвам. Има записи, в които той говори за министерски постове“, допълни Марков.

На въпрос какво се има предвид с публикацията му във Фейсбук, че „всичко може да приключи за миг“, той заяви, че „за миг може да приключи човешкия живот, мечтите, партиите“.

Запитан дали би се отказал от председателското място, Марков заяви: „Възможно е и това“.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини