13.5 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Думи на обвинената в убийство тъща Красимира потресоха съда (ОБНОВЕНА)

Днес се гледат мерките на съпругата Габриела Славова-Пеева и нейната майка Красимира Трифонова. Двете жени бяха задържани за жестокото убийство на Пейо Пеев.

Думите  на обвинената в убийството на Пейо Пеев негова тъща Красимира Трифонова потресоха съда със своята арогантност:

„Невинни сме! Мярката ни трябва задължително да бъде домашен арест“.

„Кой е този човек, който има право да отдели пеленаче от майчината кърма?“, запита драматично Трифонова в коментар на искания постоянен арест за дъщеря ѝ Габриела Славова-Пеева, предаде Нова тв.

По делото са събрани множество доказателства, включително и видеокадри от охранителни камери.

Близки на Пеев се събраха пред Съдебната палата, за да искат Габриела Славова-Пеева да бъде върната в ареста, а майка й да не бъде пускана на свобода.

Междувременно от съда съобщиха, че Апелативен съд – София отмени определението на СГС, в частта, с която спрямо обвиняемата за убийството на Пейо Пеев – Габриела Славова, мярката за неотклонение бе променена преди дни от „задържане под стража“ в „домашен арест“. Това съобщиха от съда.

Така обвиняемата Габриела Славова ще бъде върната в ареста отново. Причината – отпаднало е основанието, на базата на което се е произнесъл първоинстанционният съд, а именно – необходимостта обвиняемата като майка да се грижи за малолетните си деца, едно от които в кърмаческа възраст. Към момента със заповед на Агенцията за социално подпомагане децата са настанени при родителите на убития, които се грижат за тях.

Относно майката на Габриела – Красимира Трифонова, САС потвърди мярката „задържане под стража“.

Основанията – към момента има достатъчно данни, които сочат съпричастност на двете жени към извършеното престъпление; неговата тежест и бруталност пък предпоставят опасността от укриване и извършване на други престъпления.

Определението на САС е окончателно.

 

 

Последни новини

- Реклама -