11.8 C
София
вторник, 28 май 2024 г.

Два пожара гасил Главчев през седмицата

Два пожара гасил Главчев през седмицата. Така служебният премиер Димитър Главчев обобщи дейността си на правителственото заседание днес. „Можеш да излъжеш много хора за кратко време, малко хора за дълго време, но всички и завинаги няма как да ги излъжеш“, коментира той.
Още при приемането на мандата за съставяне на служебно правителство поехме ангажимент, освен основната ни задача да проведем честни избори, да решаваме и неотложните проблеми на българските граждани. Тази седмица много бързо ни се наложи да решаваме два такива, заяви Главчев.

Двата пожара той гасил съвместно с вицепремиера и министър на финансите. Единият от тях беше в сектор „Земеделие“. Главчев припомни, че на земеделците, съгласно споразумение от 12 февруари т.г., е било обещано до 22 април да им бъдат изплатени средствата по т.нар. „украинска помощ“. „За два дни намерихме как да се случи това. Бяха предвидени 300 млн. лева, за да се случи. Освен това поехме ангажимент до 15 май да бъдат изплатени, тъй като това изисква технологично време“, подчерта Главчев, цитиран от БТА.

Вчера с постановление и решение Министерският съвет предвиди и за тях 250 млн. лева, които ще бъдат изплатени до края на годината, след получаване на нотификация от ЕК“. По думите му въздействието влиянието на плащането върху бюджетното салдо е неутрално. „Няма влошаване на бюджетното салдо и съответно – повишаване на бюджетния дефицит. Оставаме на нашите цели за еврозоната през 2025 година“, каза Главчев.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img