17.3 C
София
сряда, 19 юни 2024 г.

Два влака се удариха на Централна ЖП гара в София, шест души са в болница (ОБНОВЕНА)

Два влака се удариха на Централна ЖП гара в София. По първоначални данни един от машинистите е със счупена ръка, а жена от пътническия влак е в противошокова зала в „Пирогов“. Пострадали са шест души, стана ясно от изявление на транспортния министър.

Единият от влаковете е бил пътнически и е пътувал за Пловдив. Той се е намирал на първи коловоз, когато по това време маневрен локомотив с три вагона е правил маневра. Той се е озовал в коловоза на пътническия влак и го е ударил. Причините все още се изясняват.

На място на инцидента са директорът на дирекция „Аварийни спасителни дейности“ Красимир Димитров и транспортният министър Георги Гвоздейков. По-късно двамата ще направят изявление.

„Нека да успокоим обществото. Инцидентът е лек. Влак, който е композиран за Пловдив, изчаква в покой, зад него маневрена машина трябва да композира друг състав от вагони, скоростта на машината е била 20 км максимум, до инцидента се стига след като на машиниста му е прилошало и не е могъл да спре маневрената машина. Няма челен удар, нито сблъсък“, посочи министър Георги Гвоздейков.

„Приети са шестима души, които са леко пострадали. Те са от маневрената бригада и не са пътници, но това предстои да се доуточни. Вината е изцяло върху машиниста, извършил маневрата“, коментира той.

„В момента се композира нов влак за Пловдив, който трябва да тръгне след минути“, посочи Гвоздейков.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини