24.8 C
София
събота, 18 май 2024 г.
Категории:

Двама нови заместник-министри са назначени в МВР

Двама нови заместник-министри са назначени със заповед на служебния премиер Димитър Главчев. В Министерството на вътрешните работи (МВР) като заместници на Калин Стоянов влизат Стоян Темелакиев и Тони Тодоров. Освободени са Кирил Ценкин и Ивелина Дундакова.

Третият вътрешен заместник-министър от 18 декември 2023 г. е и Христо Стефанов.

Стоян Темелакиев е бил вътрешен зам.-министър и преди – от декември 2021 г. до август 2022 г. и в периода юни 2023 г. – ноември 2023 г. Работил е само в системата на МВР, като е изпълнявал и длъжността главен секретар през 2021 г. Завършил е магистратура по прави ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград. Бившият премиер Николай Денков освободи Темелакиев през ноември заради полицейското насилие, упражнено по време на протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз на 16 ноември. Денков го отстрани, тъй като отговаряше за оперативната дейност на МВР.

Тони Тодоров е служител в МВР от близо 20 години и е заемал изпълнителски и ръководни длъжност. Има магистърска степен от Националния военен университет „Васил Левски“ в Шумен. Прочу се покрай протестите през 2020 г. срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, когато ръководеше охраната и когато полицаи биха мирни протестиращи в района на сградата на Министерския съвет.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img