- Реклама -

[the_ad_group id="8212"]

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
21.8 C
София
четвъртък, 21 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Дядото на прегазеното в с. Прилеп дете: Не исках да убия шофьора, исках да го заболи

Снимка: bTV

Дядото на прегазеното от камион в село Прилеп дете, който е и обвиняем за убийството на шофьора на ТИР-а, заяви пред съда, че съжалява за деянието си и че не е искал да се стига до фатален край.

„Мога да кажа, че съжалявам. Не знаех, че така ще стане. Аз не исках да убия този човек. Исках да го заболи“, посочи 46-годишният мъж, цитиран от bTV.

Дядото на загиналото дете е криминално проявен и е обвинен, че умишлено е убил шофьора на камиона. Престъплението е извършено чрез пробождане с нож в прасеца, довело до кръвозагуба.

Бащата и чичото на 6-годишното момче, които също бяха задържани, са разпитани и привлечени като свидетели.

До тежкия инцидент се стигна в понеделник, след като детето неочаквано изскочи пред товарен камион на натоварения път за Ришкия проход.

Тогава камионът го блъснал. Шофьорът е спрял на метри след катастрофата, но е нападнат от разгневената тълпа и убит в кабината на превозното средство.

Наблюдаващият прокурор Ангел Георгиев поиска най-тежката мярка задържане под стража:

„От събраните до момента доказателства може да се направи обоснован извод, че обвиняемият е извършил престъплението. Потвърждават го много свидетели. Съществува реална опасност да се укрие и да извърши ново престъпление. Няма постоянно местоживеене“, каза той.

„Данните не сочат категорично, че шофьорът е починал вследствие на удара с нож. Искал е просто да го нарани. Няма данни, сочещи умисъл“, заяви адвокатът на дядото – Величка Костова.

Обвиняемият поиска домашен арест, въпреки че няма постоянен такъв.

За това престъпление предвиденото наказание е от 10 до 20 години затвор.

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини