31.7 C
София
неделя, 21 юли 2024 г.

Джейхан Ибрямов: Има напрежение между Доган и Пеевски, но скоро ще изчезне

„Има напрежение между Ахмед Доган и Делян Пеевски. Защото ДПС е една идея, тя е партия, организация със собствен механизъм за функциониране, зададен от годините насам. Тя е жив организъм и трябва да се обсъждат различните тези. Ние сме една школа. През нея са минали много утвърдени политици. Всички сме продукт на тази школа и няма как в един момент всичко, което е като начин на функциониране в партията, да бъде загърбено и да има еднолични решения, които се спускат.“ Това заяви по БНТ зам.-председателят на ДПС Джейхан Ибрямов, изключен на 4 юли от парламентарната група на ДПС от Пеевски.

Джейхан Ибрямов е съпруг на дългогодишната секретарка на Доган – Биршен Ибрямова, която бе отстранена от Делян Пеевски. Ибрямов твърди също така, че той я отстранил от поста с думите: „Ти с г-н Доган ли си или с мен?“

„Има напрежение между Ахмед Доган и Делян Пеевски, което в най-скоро време ще изчезне. Крайното решение е изцяло в ръцете на Ахмед Доган“, заяви днес Джейхан Ибрямов. При Доган има постоянен поток на хора, както и писма, които получава. В структурите на ДПС има пълна подкрепа за него – изцяло!

„Нищо необичайно не се е случило. Да, имахме покана от нашия почетен председател г-н Ахмед Доган. Отидохме 17-те, проведохме сериозен разговор, дебат за моделите на управление, които функционират в момента в партията и моделите на управление, на които ние сме свикнали и сме обучени. Смея да твърдя, че всички 17 колеги, които бяхме там, бяхме пределно откровени. Всичко, което е натрупано през този период – година – година и нещо, беше изложено пред почетния председател. Обсъдихме, че не функционира Централното оперативно бюро, не се е събирало нито един път досега. Разбира се централният съвет – 2 заседания, които протекоха в рамките на няколко минути. Нямаше дебат, нямаше обсъждания, развитие на тези“, така Ибрямов коментира срещата на партията в резиденцията на Ахмед Доган в парк Росенец, която се проведе в събота.

„В устава на партията много ясно е описано какви са санкциите, но в най-скоро време ще бъде изяснена тази тема. Не искам да хвърлям думи в устата на господин Доган. В най-скоро време той ще излезе със собствено изявление по всички случващи се в ДПС неща“, така Ибрямов отговори на въпрос може ли да бъде санкциониран Делян Пеевски, ако не спазва уставът на партията.

„Всяка реакция си има връхна точка. Разбира се настъпи момент, при една нормална процедурна практика за избор на правителство. Имаше воля, която ние изпълнихме на нашия почетен председател и гласувахме „против“ кабинета и това започна да ескалира и стигнахме до този етап. Когато трябва да подкрепиш някого или нещо, или кабинет винаги е хубаво да разберем защо. Кои са причините, кои са основните политики, които този кабинет ще прави. Такъв дебат в нито парламентарната група, нито в партията се е провел“, каза зам.-председателят на ДПС.

„Няма как да подкрепиш нещо, което не си видял, не си запознат, не знаеш абсолютно нищо за него. И поради тази причина реагира нашият почетен председател и затова ние безпрекословно и за миг не сме се колебали да изпълним неговата воля. Един ден преди вота говорихме“, допълни той.

„Имахме сутринта преди вота заседание в рамките на няколко минути, около час, където председателят на ДПС д-р Чакъров заяви от името на почетния председател, че неговата воля е да не подкрепим кабинета „Желязков“. Решението на Делян Пеевски беше да се гласува „за“, поясни Ибрямов.

„Разрив в ДПС няма. Партията е цялостна, монолитна, функционира добре. Структурите са в изключително добра кондиция. А защо другите не са изпълнили тази воля – този въпрос може да бъде отправен към тях. Но имайте предвид, че голяма част от колегите имаха такова желание – да гласуват „против“, но защо не го направиха, нямам обяснение“, каза зам.-председателят на ДПС.

Ибрямов посочи, че в структурите на партията има пълна подкрепа за Ахмед Доган.

„Ахмед Доган е единственият наш лидер, всичко останало е манипулация. С избора на двама председатели на партията се търсеше баланс на политиките“, каза още Джейхан Ибрямов.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини