31.7 C
София
неделя, 21 юли 2024 г.

Джевдет Чакъров: Има натрупано напрежение, ДПС не функционира нормално

След седмица на политическо напрежение и разделения в групата на ДПС част от членовете на Движението се срещнаха с почетния председател Ахмед Доган в резиденцията му в Росенец.

След срещата Джевдет Чакъров заяви:

„Проведохме задълбочено обсъждане с нашия почетен председател. Видно е, че има натрупано напрежение. ДПС не функционира нормално. Връщане назад няма и за напред трябва да се възстанови нормалност. Очаквайте в скоро време обръщение на нашия почетен председател. Нашите колективни органи не функционират и това повече не може да продължава“.

Той беше категоричен, че трябва да има стабилност в страната и „трябва да се положат всички възможни усилия за съставяне на правителство“.

„Виждаме какво става с плана за възстановяване и устойчивост. Виждаме какво става с европейските програми. Има какво да направим“.

До момента Ахмед Доган не е коментирал случващото се в ДПС. Очаква се обаче неговата позиция да стане ясна именно след днешната среща.

„Нека да чуем г-н Доган, докато не чуем него, на този въпрос няма отговор. Ние в момента чуваме за думи на Доган през негови говорители. Надяваме се днес на тази среща със 17-те депутати, които подкрепиха неговата позиция да не се гласува за правителството, да разберем какво той мисли“, коментира пред БНТ журналистът Валерия Велева.

И младежкото ДПС излезе със своя позиция днес. Именно Джейхан Ибрямов е един от бившите лидери на младежите в Движението. Те казват, че няма да се поддадат на опитите за раздор и зрелища и призовават за разум, сплотеност и единство. Декларират и подкрепата си за Ахмед Доган.

 

Източник:БНТ

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини