12.4 C
София
сряда, 29 май 2024 г.

„Екзакта Рисърч Груп“: ГЕРБ-СДС водят пред ПП-ДБ с над 9 процента

 

Данни от проучване на „Екзакта Рисърч Груп“ сочат, че обществените нагласи поставят ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пред ПП-ДБ, докато ДПС са трети.

„Вотът за ГЕРБ-СДС сред гласуващите е 25,9%. Електориалният дял на ПП-ДБ е 16,4%, на ДПС – 14%, на „Възраждане“ е 13,8%. БСП има електориален дял от 9,6%, „Има такъв народ“ 5,2%. Други по-малки партии, различни от парламентарно представените, съвкупно получават близо 8%“.

Според проучването хората, които ще гласуват с „не подкрепям никого“, са 7,4%.

„Разликата между второто, третото и четвъртото място се вмества в размера на статистическата грешка, която при подобни демоскопски проучвания възлиза на плюс/минус 3%. Абсолютно невъзможно е да сме категорични при такива данни,  кой е втори, кой е трети и кой е четвърти“, коментира Лидия Йорданова собственик и управител на социологическа агенция „Екзакта Рисърч Груп“

„Едно е сигурно – в битката за парламентарния вот ГЕРБ възлиза с първи резултат, който е с една много сериозна преднина, допълва Йорданова.

Посочените данни са от проучване на „Екзакта Рисърч Груп“, финансирано със собствени средства и проведено в периода от 11 – 18 април.

Източник: Агенция „Фокус“

 

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img