- Реклама -

- Реклама -

3.6 C
София
вторник, 5 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Енергетиците готвят ефективна стачка. Има опасност за електрическата система

Блокадата на АМ „Тракия“ край Стара Загора

Единадесети ден са затворени възлови точки за движение в област Стара Загора, блокирана е автомагистрала „Тракия“ в района на 208-и километър, детелината в посока Стара Загора и в посока Хасково, както и Проходът на Републиката, предаде БТА.

Протестиращите продължават да настояват за оттегляне на териториалните планове за справедлив преход, както и нови преговори по точките от споразумението между правителството и синдикатите.

На този фон от вчера протестиращите се събират подписи и се готвят и за ефективни стачни действия. Това решение беше взето на импровизирано събрание на аутобана.

Вчера пред Би Ти Ви енергийният министър Румен Радев заяви, че ефективна стачка ще е предизвикателство за електрическата система. Той коментира, че искането на миньори и енергетици за изтегляне на териториалните планове е странно. По думите му те са единственият инструмент на солидарност, позволяващ да се започне решаването на проблемите във въглищните райони.

Той коментира, че искането на миньори и енергетици за изтегляне на териториалните планове е странно. По думите му те са единственият инструмент на солидарност, позволяващ да се започне решаването на проблемите във въглищните райони.

„Въглищните централи имат своята роля, своето място. Това е формулировката, която успяхме заедно да изработим. Те са една съществена част от нашата критична инфраструктура“, коментира още той.

 

Снимка: БГНЕС/Иван Янев

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -