- Реклама -

- Реклама -

2.8 C
София
вторник, 28 ноември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Война в центъра на София: Вандализъм, водни оръдия, бомбички, камъни и счупени глави (ВИДЕО и СНИМКИ)

Напрежението пред Националния стадион „Васил Левски“ ескалира още повече. 

Първоначално протестът, организиран в социалните мрежи, беше обявен за мирен. От СДВР обявиха, че имат сигнали за готвеното мероприятие, като бяха взети драконовски мерки – 1600 полицаи са ангажирани със сигурността в периметъра на Националния стадион. Три охранителни фирми също се включиха в опазването на обществения ред.

Полицаите, които бяха построени пред стадиона, бяха обстрелвани с камъни, бомбички, сигнални ракети, прътове и всякакви предмети. Ултрасите запалиха хартии, дървета, кофи и контейнери за боклук, счупиха огради, колчета за паркиране… Пламна даже и полицейски бус.

Полицаите бяха принудени да вкарат в действия и водни оръдия, с помощта на които успяха да изтласкат назад тълпата. Действията се пренесоха пред Министерството на спорта.

Имаше ранени и от двете страни. Наложи се да влизат и линейки, които изнесоха пострадалите.

Поне 10 души са арестувани.

Полицейският кордон се раздели на две – едната част отблъсна протестиращите в посока СУ „Свети Климент Охридски“, а другата – в задната част на „Гурко“.

Наблюдаваха се неадекватни включвания от репортерите на телевизиите. За зрителите не ставаше ясно, какво точно се случва. Направи впечатление, че в този изключително напрегнат момент, на място са изпратени неопитни репортери.

Бихме попитали: Къде са опитните журналисти от телевизиите? Защо не са на мястото на събитието, под обстрела на камъните?

Имаше и откровенни изцепки от страна на „колеги“. Една репортерка от родна телевизия хапваше спокойно дюнер, по време на кървавите сцени, Разбира се не пропусна да си направи и селфи.

Кметът Васил Терзиев коментира пред bTV:
„Призовавам всички протестиращи да порявят спокойствие и да пазят хората. Никой не им е виновен за проблемите на българския футбол. Не е това начинът да се протестира. Пречат на всички софиянци. Нека пазят града ни. Но има провокатори, които още се опитват напрежението да ескалира. Аз отивам на място, за да се запозная лично какво се случва.“

 

ВИЖТЕ ВИДЕО – ТУК!

 

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -