4.9 C
София
сряда, 21 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ето кой зае мястото на Десислава Атанасова в парламента

Драгомир Драганов положи клетва като народен представител от ГЕРБ-СДС в началото на днешното пленарното заседание. Той заема мястото на Десислава Атанасова, която бе освободена от пълномощия вчера, за да може утре да се закълне като конституционен съдия заедно с Борислав Белазелков. 

ЦИК обяви Драгомир Дамянов Драганов от листата на коалиция ГЕРБ-СДС в Деветнадесети изборен район – Русенски за народен представител още в сряда.

Новият депутат е представител на СДС в коалицията. Драгомир Драганов беше депутат и в предишния парламент.

Драганов печели място в Народното събрание, след като от пети в листата стана трети благодарение на преференциален вот от 7.93%, гласували лично за него на парламентарния вот на 2 април 2023 година.

Биография

Драгомир Драганов е роден на 22 август 1958 г. в град Бяла (Русенско). Завършва специалност „Управление на промишлеността“ в Икономическия университет във Варна.

През 1990 г. става член е на СДС, през 2006 г. става член на НИС на партията, а през 2015 г. става председател на СДС в област Русе. Бил е заместник-кмет и изпълняващ длъжността кмет на община Бяла (Русенско) в периода от 1990 до 1995 г. От 2003 до 2007 г. е общински съветник в община Две могили, а от 2007 до 2011 г. е кмет на общината. През 2019 г. и 2023 г. е избран отново за общински съветник в община Две могили.

Драганов работи като мениджър и предприемач в частния бизнес, с дългогодишен опит в областта на текстилната индустрия, хотелиерството и ресторантьорството, има фитнес зали. Бил е президент на ФК „Бенковски“ (Бяла) и ФК „Филип Тотю“ (Две могили), както и член на управителен съвет на ФК „Дунав“ (Русе).

Размествания

На мястото на Драганов като общински съветник в Две могили ще влезе Маргира Маринова, педагог, тъй като следващият в листата след Драганов – Велко Иванов, е отказал. Иванов е председател на Кооперация „Надежда“ в Кацелово.

Още един кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ може да влезе в Народното събрание. Очаква се при ротацията на правителството областният лидер на ГЕРБ Георги Кръстев да стане заместник-министър на спорта. Тогава и хореографът Богдан Донев може да седне на депутатската банка.

Дневен ред

Депутатите ще обсъдят днес на първо четене три законопроекта за промени в Закона за здравното осигуряване. В дневния ред е още първото четене на Законопроект за енергията от възобновяеми източници в морските пространства и второто четене на промени в Закона за запасите от нефт и нефтопродукти.

Никола ХРИСТОВ

Последни новини

- Реклама -