- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
вторник, 3 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Евакуират две села в Свиленградско

Жителите на две свиленградски села – Варник и Маточина, което е на българо-турската граница, ще бъдат евакуирани заради възникнал пожар. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация в Хасково.

В извеждането на населението на безопасно място ще бъдат ангажирани полицейски служители, уточниха от държавната управа. Общо три пожара бушуват в Хасковска област днес следобед.

Единият е на голяма площ – в землищата на тополовградските села Присадец и Филипово. Там са ангажирани осем екипа огнеборци, казаха още от администрацията. Помагат още гасачески групи от Горското стопанство и община Тополовград. Там теренът е силно пресечен и затруднява работата на пожарните екипи. Друг пожар е възникнал и край село Радовец, община Тополовград.

Често причината за пожарите в област Хасково са от проявена небрежност от преминаващи мигранти, безотговорно отношение от страна на земеделските стопани, както и пустеещи райони, които са неподдържани, сочи анализ на „Югоизточно държавно предприятие“ (ЮИДП) – Сливен, който бе публикуван на сайта на институцията преди дни.

- Реклама -

Последни новини