- Реклама -

- Реклама -

2.8 C
София
вторник, 28 ноември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Фермерите може да получат близо 700 млн. лв. до края на годината


Земеделските производители да получат близо 700 млн. лв. през декември. Това е цел, по която Министерството на земеделието и храните работи активно съвместно с Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ). Това стана ясно на днешната среща на премиера акад. Николай Денков и министърът на земеделието и храните Кирил Вътев с представители на зърнопроизводителите.

Следващата седмица предстои да бъде публикуван индикативният график за всички плащания към земеделските производители до края на годината.

Най-голямото плащане, в размер на близо 700 млн. лв., е по интервенцията „Основно подпомагане на доходите за устойчивост“ от Кампания 2023, което замества Схемата за единно плащане на площ (СЕПП).

От понеделник, 6 ноември, всеки кандидатствал за подпомагане по директни плащания за Кампания 2023 ще получи по имейл информация за резултата от мониторинга на площите си. Стопаните ще могат да се запознаят с резултатите и да преценят дали да подадат възражение в 14-дневен срок чрез Системата за електронно услуги (СЕУ), или да оттеглят парцела си.

На срещата зърнопроизводителите представиха пакет от мерки и предложения, които според тях ще помогнат както организацията, така и начина на работа в сектора.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -