23.8 C
София
неделя, 14 юли 2024 г.

Филиз Хюсменова подава оставка като депутат


Филиз Хюсменова се отказва от депутатското си място в 50-ото Народно събрание. С решението си да напусне парламента, тя поема отговорност за изборните резултати във Варна, откъдето е избрана за народен представител. Това става ясно от пост във фейсбук страницата на ДПС-Варна.

„ДПС във Варненска област беше силата, дала живот и вдъхновение на първите, тръгнали организирано и легитимно да защитават правата си, начело с Почетния ни председател д-р Ахмед Доган. То беше пример за подражание на други организации.

Благодаря ви, че в нелекото време на настоящото ни политическото битие, отново бяхме заедно и получих вашата подкрепа като водач на листата за Народно събрание! Опитахме се да върнем ентусиазма, зрелостта и мъдростта в политиката на нашето ниво. Резултатите не са това, което ни се искаше и очаквахме, въпреки че работихме здраво в екип, с вяра за промяна и заедност“, написа тя.

Тя е народен представител е в 40-ото НС, 49-ото НС, когато беше избрана за зам.-председател на парламента. От 2003 г. Хюсменова е член на Централния съвет на ДПС, а от 2006 г. – член на Централното оперативно бюро на Движението. Заместник – председател на ДПС в периода 2010-2020 г.

От 2003 до 2005 г. Филиз Хюсменова е министър без портфейл в кабинета на Симеон Сакскобургготски. Тя е евродепутат от групата на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) и ръководител на делегацията на ДПС в Европейския парламент в периода 2007-2019, като през 2016 г. е избрана за евродепутат на годината.

В периода 2014-2019 Филиз Хюсменова е заместник – председател на групата на АЛДЕ в Европейския парламент.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини