9.8 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

FIVB отне Мондиал 2022 от Русия

Международната федерация по волейбол (FIVB) реши да отнеме домакинството на Русия на Световното първенство по волейбол за мъже, което трябваше да се проведе от 26 август до 5 септември.

Нова страна или страни домакини на Мондиал 2022 ще бъдат обявени по-късно.

След военната инвазия на Русия в Украйна, FIVB остава сериозно загрижен за ескалиращата ситуация и за безопасността на народа на Украйна.

volleyball.it: Русия няма да е домакин на световното първенство по волейбол за мъже

Административният съвет на FIVB стигна до заключението, че би било невъзможно да се подготви и организира световното първенство в Русия поради войната в Украйна. Съответно реши да премахне от Русия организацията на Световното първенство по волейбол за мъже на FIVB, планирано да се проведе през август и септември 2022 г. Руската волейболна федерация и Организационният комитет на Волейбол 2022 са съответно информирани.

FIVB ще търси алтернативна страна(и), за да гарантира, че глобалното волейболно семейство, включително националните федерации, спортисти, официални лица и фенове, се чувстват сигурни и горди да участват в радостен и спокоен спортен фестивал.

Полша е готова да приеме Мондиал 2022 по волейбол вместо Русия

Световното първенство по волейбол за мъже трябваше да се проведе от 26 август до 11 септември 2022 година в 10 руски града: Москва, Санкт Петербург, Калининград, Ярославл, Казан, Екатеринбург, Уфа, Новосибирск, Кемерово и Красноярск.

Националният отбор на България ще играе в група С на световното първенство по волейбол заедно със световния шампион Полша, САЩ и Мексико.

Русия загуби домакинствата си на Волейболната лига на нациите

В неделя Международната федерация по волейбол обяви, че отнема домакинствата на Русия на турнирите във Волейболната лига на нациите.

 

Източник: sportal

снимки: sportal

Последни новини

- Реклама -