4.9 C
София
сряда, 21 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Габриела Славова: Проклет да бъде Велико Минков сега и навеки!

Габриела Славова-Пеева

„Проклети да са всичките му помагачи, обладани от демони изчадия като него. Амин, амин, амин! Ако имаш дете, ще му кажа истината за теб, като те види ще бяга и ще пищи.“

Това написала Габриела Славова на предполагаемия баща на второто й дете Велико Минков, който описа детайли от характера на майката и дъщерята, обвинени в убийството на Пейо Пеев.

За съобщението сподели самият Велико Минков в социалната мрежа фейсбук, където в пост благодари на всички подкрепили го в този труден за него момент.

Скрийншот на съобщенията, които Габриела изпратила на Велико Минков

„Пиша този пост, за да изкажа огромни благодарности на всички приятели, познати и непознати, които ми писаха на лично и изразиха подкрепа в коментарите през последните изпълнени с шок и скръб за мен дни покрай убийството на моя приятел и другар по бащина съдба Пейо Пеев. Бог да го прости!

В същото време тези дни се превърнаха и във въртележка от страх, че синът ми е в ръцете на убийци – които, за съжаление, са собствените му майка и баба, а после радост, че е изведен от жилището на тези свръхопасни хора, уплаха къде е всъщност и кой се грижи за него и накрая глътка спокойствие, че се оказа в доста по-сигурни ръце, отколкото тези на собствената му майка, Габриела.

Иванка Пеева, благодаря ти безкрайно за грижите, които полагаш в момента за моя невръстен син! Все пак, няма как да не отбележа, че ще съм наистина спокоен, когато за него се грижи биологичният му баща.

Благодаря ви пак за изразената подкрепа и помощта, която щедро предложихте! Благодаря ви и за доверието, което изразихте за морала в моите действия във виелицата на случващата се безумна и необяснима гадост“, написа Велико в своя фейсбук профил.

Детето в момента е при майката на удушения съпруг и баща, а съсед разказа днес пред Нова тв, че много пъти е забелязвал детето босо в студа, след като майката Габриела го оставила само.

Минков също е бил задържан след убийството на Пейо Пеев. Като свързан с Габриела и напрежението между тях заради второто ѝ дете, е било проверено алибито му, но бързо станало ясно, че няма нищо общо със зловещото престъпление. Освободен е 2 часа по-късно, след като с него са беседвали полицаи.

Припомняме, че Пейо бил убит на 18 януари. Двете жени го нападнали пред дома им на столичната ул. „Елемаг“ в столичния квартал „Изгрев“. Влезли в колата му. Красимира почнала да го души, а Габриела затваряла вратата, за да не може Пеев да излезе и да се спаси. Борбата е заснета на видеокамера. След като мъжът издъхнал, Габриела слиза от колата и се прибира вкъщи. Майката излиза от задната седалка, от която е душила Пейо и сяда на шофьорското място. Откарала тялото на Витоша с личната кола на мъртвия мъж.

Засега под наказателна отговорност са привлечени само Габриела и Красимира. Те са обвинени за убийството на Пейо и могат да получат от 10 до 20 години затвор.

Прокурор Желева изчаква резултатите от аутопсията на Пейо Пеев. Те трябва да покажат колко време е бил задушаван мъжът и дали е усещал и съзнавал, че умира. Ако това се потвърди, обвинението им ще бъде за убийство по особено мъчителен за жертвата начин. В такъв случай наказанието е от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Именно заради данните от аутопсията прокурорката вече е променяла по подобен начин в по-тежки обвиненията по друго дело за убийство, което наблюдава.

Тя вече е протестирала пускането на Габриела под домашен арест. Дали младата жена ще бъде задържана под стража, ще реши на 30 януари Софийският апелативен съд. Той ще се произнесе и по жалбата на Красимира, която иска да бъде освободена от ареста, където я остави Софийският градски съд.

33-годишната жена е обвинена заедно с майка си 54-годишната дипломатка Красимира Трифонова в убийството на 44-годишния Пейо Пеев. Той и Габриела имат 6-годишно момче, но са сключили брак едва преди малко повече от 4 месеца. Тялото на Пейо Пеев беше открито в колата му в петък вечерта. Автомобилът беше изоставен на Витоша. Според главния секретар на МВР Живко Коцев убийството е станало миналия четвъртък. Разследващите смятат, че майката е душила Пейо Пеев, а Габриела затискала вратата на автомобила, за да не излезе.

В понеделник вечерта СГС наложи на Габриела Славова домашен арест с аргумента, че като майка на две невръстни деца, едното от които кърмаче, трябва да полага грижи за тях. Освен 6-годишното момченце, тя има и бебе на 4 месеца. То е родено по време на краткия й брак с Пейо Пеев, но за него претендира Велико Минков, който е бил за малко и депутат. Той води дело за бащинство в Бургаския окръжен съд.

Последни новини

- Реклама -