- Реклама -

- Реклама -

2.8 C
София
вторник, 28 ноември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Гърция удължава туристическия сезон след исторически рекорди

Съседна Гърция реши да направи приятна изненада на огромния наплив от туристи, който непрекъснато се увеличава. Това е хубава новина и за заетите в туристическия бизнес българи.

Гръцкият туризъм постига нови исторически рекорди и увеличава процента на заетост във всички хотели, които ще останат отворени през октомври и ноември, но също така и в повечето от 12-месечните работещи хотели. Тенденцията вече не се ръководи от сезонни летни дестинации, които във всеки случай също видяха исторически представяния тази година.

Очаква се приходите от туризъм през тази година да надхвърлят 20 милиарда евро, счупвайки рекорда от 18,2 милиарда евро през последната година преди пандемията, т.е. през 2019 г.

Само през август темпът на растеж спрямо четири години по-рано е по-малък и възлиза на 6%. Данните показват, че приходите през август възлизат на 4,31 милиарда евро срещу 4,1 милиарда евро през 2019 г, съобщи bgonair.

Удължаването на туристическия сезон се дължи и на спада на регистрираните безработни през септември в сравнение с август по данни на БЗР, тъй като фирмите от секторите, свързани с хотелиерството, почти не съкращават. Тези изключително обнадеждаващи цифри подкрепят мнението, което сега преобладава в Министерството на икономиката и финансите, че безработицата ще спадне допълнително през следващите месеци.

 

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -