5 C
София
сряда, 21 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Георги Георгиев с яка атака срещу човек на кмета Терзиев

„Благодарение на Васил Терзиев за първи път в историята на София имаме заместник-кмет по правни въпроси, който НЯМА юридическа правоспособност. Не, не е виц!

Изглежда, че не е и фалшива новина. Но дано ме опровергаят.“ Това написа във Фейсбук общинският съветник от ГЕРБ – СДС и зам.-председател на СОС Георги Георгиев.

ЕТО КАКВО НАПИСА:

„Съгласно чл. 294 от Закона за съдебната власт: „Завършилите висше образование по специалността „Право“ придобиват юридическа правоспособност след 6-месечен стаж като стажант-юристи и полагане на изпит“. От справка в публичните регистри се вижда, че Никола Лютов НЕ отговаря на това изискване на закона. Нека го отрече, ако не е така.
⁉️ Не се ли срамува Васил Терзиев, с всичките му претенции, че заместник-кметът му по правни въпроси не е правоспособен юрист? Защо е назначил за „адвокат на града“ такъв човек? Толкова ли нямат подготвени кадри? Или други колеги с нужната квалификация отказаха да влязат в екипа му?

На човешки език обяснено – началникът на всички юристи в най-голямата община в България, който отговаря за спазването на закона и контролира договори за милиарди, не си е взел изпита в Министерството на правосъдието. И затова НЯМА юридическа правоспособност. Толкова за Добрите Сили и техните „подготвени кадри“.“

По ирония на съдбата, докато днес изпитвам студенти по Право в Юридическия факултет на Софийския университет, до мен достигна и друга притеснителна информация, продължава публикацията си Георгиев.
„Въпреки клетвите на Васил Терзиев, че няма да има чистка, вчера са започнали да „предлагат“ на издържалите изпита в Министерство на правосъдието юристи (т.е. по-квалифицирани от зам.-кмета) в общинския съвет да напуснат по взаимно съгласие. Неофициална версия из коридорите на общината – били хора на Георгиев. Всичко това е съгласувано с подписа на новия председател на съвета Цветомир Петров. Жалко е, че от днес Столична община няма да разчита на колеги юристи с отличен успех, които са работили за града повече от 3 години и назначени преди да стана председател на СОС, с които подготвихме стотици доклади, решения на съвета и десетки наредби.

Хората на Терзиев на най-високо ниво като Никола Лютов просто не са си взели изпита в Министерство на правосъдието. “Хората на Георгиев” издържаха с отличие всички изпити. Включително и вчерашния – по достойнство“, написа още той в социалната мрежа.

 

Източник: epicenter.bg

Последни новини

- Реклама -