24.8 C
София
четвъртък, 25 юли 2024 г.

ГЕРБ няма да подкрепят нито втория, нито третия мандат

Политическа партия ГЕРБ изпрати позиция до медиите, в която повтаря, че „след изборите само ГЕРБ – СДС предложи формула за съвместно управление и споделена отговорност.

Партията няма да подкрепи втория мандат:

„Решението на партията остава непроменено и по отношение на третия мандат. Намираме, че различията и противопоставянето между парламентарните групи в 50-тото Народно събрание не създават необходимата база за съставянето на стабилно правителство“, пише в позицията на ГЕРБ.

„Напомняме, че веднага след изборите само ГЕРБ – СДС предложи формула за съвместно управление и споделена отговорност – правителство с ясна програма и управленски цели, което не получи подкрепа“.

Борисов към ПП-ДБ: Да не губим времето на хората и да вървим на избори

„Избирателите са наясно, че ако не си приел разговори с първия, спечелил изборите, а предложиш такива с втория, третия, четвъртия и т.н – това не е разум, а политически инат.

Заявките и призивите за подкрепа на кабинет с втория или с третия мандат целят решаване на партийни и коалиционни проблеми без принципна основа и няма да решат важни за обществото въпроси“.

„Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания като предпоставка за съставяне на правителство в следващото Народно събрание“.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини