32.8 C
София
четвъртък, 20 юни 2024 г.

ГЕРБ със скандални разкрития: Партийна фирма на „Промяната“ печата изборните книжа за предстоящите национални и европейски избори в София

Общинските съветници от ГЕРБ-София направиха скандални разкрития на брифинг днес, 6 юни:

„Партийна фирма на „Промяната“ печата изборните книжа за предстоящите национални и европейски избори в София“

„На 17 май тази година зам.-кметът по финанси на Столична община Иван Василев и секретарят на общината Адриана Попова сключват два директни договора за отпечатване на изборни книжа и материали с фирма на кмета на район „Слатина“ Георги Илиев. Избраната фирма „Севън старс Ес Пи Ю“ е собственост на кмета Георги Илиев и съпругата му Мила Илиева“, заявиха те.

„Партийна фирма на „Промяната“ печата изборните книжа за предстоящите национални и европейски избори в София. Това са фактите. Очевидно става дума за явен конфликт на интереси, семейни и партийни обвързаности и то при печатане на изборни книжа“, заяви председателят на групата на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

Преди дни  Терзиев заяви, че иска подредени обществени поръчки в София, подредбата явно е по азбучен ред на семейните фирми на политици от ПП-ДБ.

„Съпругата на кмета на район „Слатина“ е втората съпруга на политик от ПП-ДБ, която получава от кмета Терзиев директен договор от общината. Преди месец стана ясно, че такъв договор е получила и съпругата на Андрей Цеков, екс-министър от ПП и член на Изпълнителния съвет на партията“, припомни Хекимян. „Очевидно сериалът „Отчаяни съпруги“ на терена на Столична община, управлявана от Терзиев, е получил името „Финансирани съпруги“.

„Настояваме за незабавен отговор и реакция от кмета Васил Терзиев. Това ли са подредените обществени поръчки, който той заяви, че ще прави?“, попита общинския съветник Прошко Прошков.

„Вероятно това отново е единствената фирма, които може да печата бланки и протоколи в София, както беше единствената фирма в милионна София тази на съпругата на Андрей Цеков, която може да проверява процедури по ЗОП, както и единствената фирма, която има багер, се оказа семейната фирма на ръководител от общинското предприятие „Гробищни паркове“. Списъкът става прекалено дълъг и говори за системен подход’.

„Николай Денков преди ден обясняваше, че промяната е единствената антикорупционна партия. Сключените договори категорично показват, че е всичко друго, но не и антикорупционна“, каза още Хекимян.

 

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини