20.8 C
София
неделя, 26 май 2024 г.

ГЕРБ-СДС: 500 000 струва безумният експеримент с „Патриарха“

Заместник-председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев коментира проекта за ремонт на бул. „Патриарх Евтимий“
Във своя Фейсбук профил той написа:
„500 000 лв. струва „безумния“ експеримент с „Патриарха“

„Васил Терзиев незабавно да спре експеримента и да се извини на гражданите за лъжите си“, пише още той.

Според Георгиев екипът на Васил Терзиев и „Спаси София“ с откровени лъжи и без да зачитат мнението на гражданите променят движението по бул. „Патриарх Евтимий“.

„Долу ръцете от „Патриарха“, призовава Георгиев.
„Намаляват лентите за движение от 3 на 2, като ще се паркира в една от двете – тоест, автомобилният трафик ще е в една лента, защото в другата колите ще маневрират за паркиране. Това ще е кошмар за трафика около НДК. Повече задръствания, по-мръсен въздух и хиляди граждани в своите коли в час пик в една активна лента, вместо в три“, обяснява Георгиев.

„Премахват 140 паркоместа за автомобили, а не 50 както твърдят. Къде ще паркират живеещите в района?“, пита той.

„Екипът на Терзиев им предлага паркинга до националния стадион…. Гениално, нали? Умно и красиво решение, без съмнение. Със същия успех могат да предложат и паркиране на стадион „Герена“, защото ГЕРБ и Фандъкова построиха метро и до там“, обясни Георгиев.

По думите му поне 500 000 лв. струва този „безумен“ експеримент с предизвестен край. „Това са ужасно много пари, за което внасям официално питане за сумата, която екипът на спасителите са кани да изхарчи“, каза той.

„Прави се на тъмно и след откровени лъжи от Васил Терзиев и групата на ПП-ДБ-Спаси София. До преди 7 дни твърдяха, че само кърпят дупки по бул. „Патриарх Евтимий“ и опитаха да скрият че го правят за бъдещата велоалея. Не са проведени каквито и да било обсъждания с хората – тезата, че проектът е представян преди 3 години е несъстоятелна, защото точно заради становището на хората от тези обсъждания, проектът беше спрян и не беше реализиран от екипа на г-жа Фандъкова. Не може да управляваш въпреки гражданите. Не може и да „спасяваш“ София, която с живи вериги отказва да бъде „спасена“, коментира още Георгиев.

„Общинските съветници от ГЕРБ-СДС настояваме Васил Терзиев незабавно да излезе пред медиите и гражданите и да обясни какво транспортно решение предлага той за бул. „Патриарх Евтимий“, допълва в изявлението си.

Снимка: breaking.bg

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img