24.8 C
София
вторник, 25 юни 2024 г.

Борисов: ПП-ДБ реално перат пари и купуват гласове (ОБНОВЕНА)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов представя управленската програма на ГЕРБ-СДС.  На събитието участва и екипът, разработил програмата. Представянето се провежда във “Vivacom art hall Oborishte 5” на ул. “Оборище 5” в София. Представянето бе открито от заместник-председателя на ГЕРБ Томислав Дончев.

„Като гледах хората на ГЕРБ, които представиха програмата и като слушам тези от ПП-ДБ… Е, наистина моите са ярки личности. Това ми дава основание да не подкрепям повече чужди предложения за реформи, които ни доведоха и с Конституцията и с други неща до това, което става в момента.“

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при представянето на управленската програма на партията.

„Винаги съм вярвал, че Кирил Петков е честен. От това, което чух , се разбра, че само той не е разбрал, че имат кеш. Звучеше чак миловидно като слушах как са безчинствали през тези 11-12 месеца. И е много интересно как подкрепящите ги медии ще интерпретират това, че те реално перат пари и реално купуват гласове“, заяви Борисов.

Тук си говорят как си носят кеша, как ще финансират изборите, как ще купуват избори. Това е простъпка. Те бързо трябва да влязат в затвора. Жал ми е за вас как ще ги интерпретирате, обърна се Борисов към медиите. Незаконни арести, незаконен кеш, незаконни електронни подписи, възмути се Борисов от действията на ПП.

„Благодарен съм за срещата, която имахме по-рано днес със синдикатите и работодателите. ГЕРБ продължаваме да вярваме, че една партия, която се явява на избори, трябва да каже на хората какво ще прави и с кой ще го прави. На 9 юни Европа ще стане също различна, хайде не, на 10-11 ще разберем“, коментира още Борисов.

„Светът е много сложен. Много е важно дали крайнодесните сили ще доминират. И ние в средата – ЕНП, ще имаме труден избори“, добави Борисов.

„Изглежда, че България се е отказала от възможността за финансиране. Не допускайте хаос и политическо безвремие, не правете експерименти, поне не извън лабораториите. Ако поставяме фокус върху нещо, то това е образованието. Трябва да направим така политиките, че сферата на образованието да не е обект на дребни политически спорове, посочи заместник-председателят на ГЕРБ Дончев.

БВП ще го знаем в края на годината и невинаги напоследък съвпада с това, което пише в бюджета, каза Дончев, анализирайки икономическото състояние на страната.

„Ще си позволя да ви върна 15 или 20 години назад. Годините преди влизането в ЕС основният фактор беше ниската цена на труда и ниските разходи. Исторически това може би е имало стойност. Благодарение на него българските предприятия се качиха на второ ниво. Да мислим за третото ниво – за тези, които произвеждат скъпи неща и услуги. Това трябва да ни е целта. Имаме странен политически абсурд. Пазарът на труда е в топ 3 на темите. Ако поставяме фокус върху нещо, това е образованието”, добави още Томислав Дончев.

Трябва да догоним съседните държави – членки на ЕС. С Гърция ни делят 1700 лева на година на глава от населението. Като общество можем да си поставим разумна цел: да достигнем и задминем нашите съседи, които също са членове на ЕС, посочи Дончев.

По темита за социалната политика и образованието той даде думата на Красимир Вълчев и Деница Сачева.

Красимир Вълчев заяви, че ГЕРБ-СДС са политическите сили, най-ангажирани по темата образование и всички ключови политики трябва да продължат.

„През последните години изостанахме драстично в социалните политики, имаме остра липса на медицински сестри, кадри в добивната промишленост, нямаме и високо специализирани експерти. Представете си какво ще жънем след последните три години на безвремие“, заяви на свой ред екссоциалният министър Деница Сачева.

„Младите не считат за проблем да работят без договор, нито го смятат за нарушение“, допълни Сачева. „Политиката е състезание на идеи, ние имаме решителността и опита да повишаваме покупателната способност, а не просто да увеличаваме заплатите. Готови сме да работим за модернизацията на икономиката“, отбеляза Сачева.

Присъединяването към еврозоната и ОИСР остават важни приоритети за ГЕРБ-СДС, припомни Деница Николова. Повишаване на производителността и продуктовата структура, извеждане на икономическия потенциал в регионите и подобряване на
конкурентоспособността на бизнеса обеща тя в края на евентуален следващ пълен мандат на ГЕРБ.

Партията предлага създаване на 15 стратегически индустриални парка в страната, обновяване на закона за индустриалните паркове, дигиталност на услугите към инвеститорите, за да може всички дейности да бъдат обезпечени, както и насърчителни мерки за обмяна на опит между партньори.

Като първа стъпка към дигитализацията ГЕРБ предлага въвеждането на дигитален паспорт и дигитална самоличност чрез въвеждане на Закон за дигиталната самоличност, премахване на електронния подпис и лични идентификационни кодове.

След това трябва да се въведе „дигитално гише“, т.е законодателна рамка, осигуряваща функционирането в пълнота на „Дигитална община“ – интегриране на държавни регистри, изкарване и предаване на документи, напълно електронен прием в детски градини.

На трето място поставят електронното връчване и плащане на глоби.
ГЕРБ предлага и внедряване на географска информационна система за дигитализиране на всяка педя земя, както и преминаване към умни градове, в които се използва изкуствен интелект, който да посочва къде да бъдат строени нови улици и да ги проектира, надграждане на системите на наблюдение.

В строителството на пътища ГЕРБ-СДС обещават завършване на магистралата от Русе до Велико Търново и на Северозападния скоростен път Видин – Ботевград, магистралите „Струма“ и „Хемус“, минимум по 2000 км качествено ремонтирани републикански пътища всяка година и втори коридор Север – Юг до Маказа.

Рая Назарян отбеляза, че превенцията на корупцията има голям ефект. Това е престъпление, което задължително ще бъде разкрито и наказано, изтъкна тя.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини