- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
вторник, 3 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

ГЕРБ ще срутва крепостта на БСП в Самоков с инженер

Инж. Ангел Джоргов ще бъде кандидатът на ГЕРБ за кмет на Самоков

Никола ХРИСТОВ

Инж. Ангел Джоргов ще бъде издигнат като кандидат на ГЕРБ за кмет на Самоков, научи filternews.bg. 38-годишният възпитаник на МГУ „Св. Иван Рилски“ ще се опита да срути една от най-здравите крепости на БСП на местно ниво.

В най-голямата община от София-област настоящият заместник на Йорданка Фандъкова и специалист по изграждането на столичното метро, ще се конкурира с управляващия вече три мандата Владимир Георгиев от БСП. Юристът бе издигнат за четвърти път от социалистите в планинския град с единодушно решение на местната „червена“ партийна организация още преди месец. От ГЕРБ се очаква да официализират кандидатурата на Джоргов до дни, защото все още се правят уточнения около листата за общински съветници и се разглеждат номинации за кметове на другите населени места в община Самоков.

Инж. Джоргов е доктор по минно строителство и магистър инженер по подземно строителство. От 2008 г. работи в софийското общинското дружество „Метрополитен“ ЕАД по изграждането на различни участъци на столичното метро. От септември 2020 година е заместник-кмет по направление „Обществено строителство“ на Столична община. След внимателни анализи ръководството на ГЕРБ го е предпочело като кандидат за кмет пред депутата и лидер на местните структури Валентин Милушев. Партията ще заложи на младостта и енергията на добре познатия и ценен в родния си край Джоргов, за да предложи нов начин на работа и стил на управление. Амбицията е да се подобри осезаемо инвестиционния климат и инфрасктруктурата в общината, както и успешно да се върне поизхабената в последните години туристическа слава на Боровец и Мальовица.

- Реклама -

Последни новини