24.8 C
София
четвъртък, 25 юли 2024 г.

Главчев: Да се състави редовно правителство възможно най-бързо

Служебното правителство може да отчете, че е изпълнило основната си задача – провеждането на честни и прозрачни избори. Всичко това беше установено от обществото и от чуждестранните наблюдатели от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ). Това заяви в началото на днешното заседание на кабинета премиерът Димитър Главчев.

Той припомни, че Министерството на електронното управление е удостоверило машините за първи път пред представители на политическите партии и неправителствени организации. По думите му МВР през цялото време е следило какво се случва. И отчете, че по време на предизборната кампания и в самия изборен ден ведомството е водило борба срещу „уродливото явление” – купуване и продаване на гласове.

„Само през последния ден 16 000 служители на МВР са наблюдавали самия изборен ден. МВнР се справи добре – в чужбина имаше близо 800 секции”, каза още Главчев. Той благодари на администрацията на Министерския съвет, комуникирала с ЦИК за вота.

Служебният премиер призова новоизбраните депутати да работят в посока съставяне на редовно правителство възможно най-бързо. „Хората се умориха от тази изборна прогресия, която вече граничи с изборна агресия. Затова са налице и тези резултати”, смята той.

„Затова се надяваме правителството да започне своите дейности във възможно най-кратък срок, дейността на държавата да се стабилизира във всички посоки, за да може да бъде осигурен по-добър живот на българските граждани”, настоя Главчев.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини