16.4 C
София
неделя, 19 май 2024 г.

Главчев дава 30 млн. лева на църкви и детски градини, за да си платят тока

Служебният премиер Димитър Главчев съобщи в началото на заседанието на Министерски съвет, че ще се отпуснат средства за подпомагане на детски ясли и градини, училища, читалища и църкви, за да си покриват разликата между борсовата и регулираната цена на електроенергията

„Ще бъдат отпуснати 30 млн. лева, но предстои министрите да приемат Програма за компенсиране на разходите на крайни клиенти за електроенергия за първите шест месеца на 2024 г.“. 

Служебният премиер запозна министрите и с това, което е било обсъждано на Европейския съвет в Брюксел на 17 и 18 април. „Във фокуса на Европейския съвет беше провеждането на европейските избори, но у нас имаме и национални. Проведе се една дискусия с оглед на дезинформацията, изкривяването на изборната информация и манипулациите на вота. В своите заключения Съветът на Европа взе решение за безкомпромисна борба срещу всичко това“, съобщи Главчев.

По-рано стана ясно, че Народното събрание реши либерализацията на пазара на електроенергия да се отложи с една година. Предложения за изменение на Закона за енергетиката и отлагане на либерализацията предложиха няколко партии БСП, „Има такъв народ“, ГЕРБ и ДПС.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img