25.8 C
София
четвъртък, 13 юни 2024 г.

Главчев каза дали ще има наказани за „гафа“ с позицията ни за Сребреница

Служебният министър-председател Димитър Главчев заяви пред журналисти, че „няма да има никакви наказания за позицията на представителя ни в ООН за Сребреница“. 

„По процеса на изтичане на документи от МВнР може би ще има проверка и тогава ще се разбере дали ще има последствия“, коментира той.

Позицията ни за Сребреница е повлияна от чужд натиск

Попитан защо час преди гласуването е имало изпратени инструкции за гласуване с „въздържал се“, той обясни, че това било част от процеса.

„Един час преди това е част от процеса, час след това да се гласува както ви казах, по официален начин. След въпросния документ сме водили комуникация с представителя ни в ООН, виждате какъв е резултатът“, обясни служебният премиер.

Даниел Митов: Позицията на ГЕРБ по казуса „Сребреница“ не подлежи на съмнение

Той каза, че позицията на страната по резолюцията за Сребреница не е била съгласувана нито с президента Радев, нито със сръбския му колега Александър Вучич.

Попитан за това кой ще представлява България на срещата на върха на НАТО през юли, той коментира: „Няма такова решение. Срещата на върха на НАТО във Вашингтон е в средата на юли. Има доста време до тогава. Надявам се редовно правителство да определи кой ще участва“.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини