15.8 C
София
сряда, 29 май 2024 г.

Главчев назначи трима нови заместник-министри на финансите

Служебният министър-председател Димитър Главчев назначи трима заместник-министри на финансите: са Методи Методиев, Стефан Белчев и Мартин Дановски. Двамата от тях – Методи Методиев и Стефан Белчев, са кадри на Министерството на финансите. Мартин Дановски също е работил в държавната администрация.

Методи Методиев е магистър по международни финанси в университета St.Andrews. Специализира в управлението на публичните финанси, Икономическия и паричен съюз и Европейската рамка за икономическо и фискално управление. Той вече е заемал веднъж този пост през 2023 година. Професионалната му кариера дълги години е свързана с Министерството на финансите.

Стефан Белчев има почти 30 години опит в областта на вътрешния одит и финансовия контрол в публичния сектор. Той е доктор по икономика в специалността „Счетоводна отчетност контрол и анализ на стопанската дейност“.  Започнал през 1996 г. като финансов ревизор в Столично управление на “Държавен финансов контрол”, той става през 2006 г директор на вътрешния одит и впоследствие на „Методология и контрол на вътрешния одит“. в Министерството на финансите. От 2021 да февруари 2024 година е бил директор на Агенцията за държавна инспекция , а досега е директор на „Капиталовите инвестиции.

Мартин Дановски е икономист по образование. Има над 20 години професионален опит в държавната администрация. От 2015 до 2021 година е член на Управителния съвет на „Фонд мениджър на финансови финансови инструменти в България“. Бил е съветник на заместник министър председателя, а през 2021-2022 година е председател на Държавната агенция за научни изследвания и иновации към Министерския съвет.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img