32.8 C
София
събота, 22 юни 2024 г.

Главчев за детската болница: Два дни изпълнителят на обекта не извършваше никакви дейности

„Изключително лошо впечатление ми направи изпълнителят на обекта. Два дни подред изпълнителят не извършваше никакви действия. Направихме специална проверка“, Това заяви служебният премиер Димитър Главчев.

На 1 юни стартирахме разчистването на терена на Националната детска болница. Датата не беше избрана случайно. Надявам се всички да ни простят закъснението с един ден, тъй като разчистването трябваше да започне на 31 май“, каза той преди редовното заседание на Министерски съвет.

По думите му предприети са действия за съкращаване на срока за разчистване на терена.

Скандалът с частната детска болница (ОБЗОР)

„Изключително лошо впечатление ми направи изпълнителят на обекта. Два дни подред не извършваше никакви действия. Направихме специална проверка. Вече са предприети такива действия. Това е пример как взети решения на високо ниво могат да бъдат бламирани. Ние не имитираме активност, а искаме реални действия. До последния ден на това служебно правителство ще следим какво се случва по този проект“, подчерта Главчев.

Премиерът уточни, че друга тема на днешното заседание са парите за наводненията в Карловско. „Приемаме постановление на междуведомствената комисия за отпускане на 10 млн. лв. Приемаме постановление и за украинските бежанци“, каза още той.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини