5 C
София
сряда, 21 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Гнусна хлебарка затвори детска кухня в Монтана (ВИДЕО)

Затвориха детска кухня в Монтана след проверка от общината и Областната дирекция по безопасност на храните.

Инспекцията беше назначена заради намерена от майка хлебарка в храна. За случая информираха в „Здравей, България” на Нова тв.

„На никого няма да му стане приятно да намери такова нещо в храната на детето си. И това не е първият път, в който намирам нередни неща. Преди месеци се натъкнах на найлони, наподобяващи части от чували. Тогава направих забележка на жената, която доставя храната. Тя каза, че се случва. И реших да не си търся правата, като се надявах да се вземат някакви вътрешни мерки. Явно това не се случи, защото намерих втори път. Единственото, което желая, е по-качествена храна. Искам това, което зависи от тях – хигиената, те да го спазват“, заяви Цветелина Цветкова.

От детската кухня в Монтана съобщиха, че помещенията, в които се приготвя храната, се обработват редовно срещу вредители, а последната дезинсекция е направена на 24 януари – ден преди случая. От Областната дирекция по безопасност на храните са направили проверка на 26 януари, при която е установено, че в труднодостъпни места в помещенията има инсекти. Препоръчана е нова, извънредна обработка точно на тези места, макар че програмата на кухнята за редовна дезинсекция е спазена. Очаква се кухнята да бъде отворена, след като бъдат изпълнени всички предписания.

От общината в Монтана заявиха, че проверките на документацията и на място не са открили никакви нарушения. От администрацията и ръководството на млечната кухня коментираха, че случаят е неприятен и се извиняват на децата и родителите.

 

Последни новини

- Реклама -