- Реклама -

[the_ad_group id="8212"]

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
25.8 C
София
четвъртък, 21 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Година след бедствието в Карловско още нямат канализация

Година след наводненията в Карловско, които промениха живота на хората от селата Каравелово, Богдан и Слатина, местни фермери дариха продукти за курбан. Днешният ден бе определен за „Ден на доброволеца“ от хората, чиито домове бяха наводнени.

На 2 септември 2022 година, след пороен дъжд отрязани трупи, складирани в планината, кал и камъни с огромна сила навлязоха в дворовете и домовете на жителите на трите села. Реките Татлъдере, Слатинска, Богданска и Стряма бяха преляли. Най-тежко пострадаха карловските села Каравелово, Богдан и Слатина, където бе обявено бедствено положение. Засегнати бяха повече от 200 къщи, разрушена бе инфраструктура, мостове. Армията, полицията и стотици доброволци се включиха в разчистването на селата. Година по-късно там още няма канализация и инфраструктурата не е възстановена напълно.

Благодарствената служба и освещаването на курбана, осигурен като дарение от местни фермери, се извършиха в храма „Св. Архангел Михаил“ в Каравелово днес. Местни и гостуващи фолклорни групи представиха програмите си на площада в Каравелово. Благотворителен базар „От деца за деца“ събира средства, които ще бъдат в помощ на детската градина в селото. Тя е изцяло ремонтирана, предстои да бъде оборудвана с технически пособия.

Кметът на община Карлово Емил Кабаиванов, заместниците му Антон Минев, Данка Люртова и Николай Цветков, служители от администрацията, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада – бригаден генерал Маргарит Михайлов и военнослужещи присъстваха на честването.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини