5.7 C
София
неделя, 21 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Гонзо обяви екипа си и намали заплатите в БФС

Новият президент на БФС Георги Иванов-Гонзо ще намали заплатите на част от служителите в централата в Бояна.

Легендата на „Левски“ събра Изпълкома на първото си заседание като шеф на българския футбол.

„Ръководство на футболния съюз работи по оптимизиране на разходите за заплати – обявиха изненадващо от БФС. – Заради неудовлетворителни резултати към момента са освободени над 10 служители на федерацията.“

В ход е също така реорганизация с цел постигане на оптимална ефективност и редуциране на разходите. Проведени са срещи с персонала на ключови позиции във федерацията. Анализирано е представянето при изпълнение на служебните задължения и са поставени конкретни цели и срокове на изпълнение, които следва да бъдат периодично ревизирани.

Новият Изпълком на БФС утвърди заместниците на Георги Иванов като президент на футболната ни централа. Първи заместник-президент е Атанас Фурнаджиев, а другите са Николай Изов и Николай Андреев.

Освен това стана ясно, че е назначен нов треньор на националния отбор до 15 години – Владислав Вутов. Юношите до 17 ще бъдат водени от Петър Карачоров, а юношите до 19 ще имат за треньор Тодор Симов

Освободен е и един от членовете на Дисциплинарната комисия. Това е Николай Лазаров, който ще заема длъжност в Изпълкома.

Беше разгледано предложение от Hawk Eye за системата ВАР. Има създадена комисия с председател Атанас Фурнаджиев, която ще разгледа други оферти. На следващото заседание ще бъдат обсъдени.

„Всеки, който си е вършил съвестно работата, е на работа в БФС. Няма нужда сега да сочим с пръст. Всеки един от членовете на Изпълкома, който е силен в неговата си област, е разпределен там. Адвокатите отговарят за правните неща. Те са хора, които ще работят с министерствата. Ще ги видите на сайта кой за какво отговаря. Ще видите функциите им, заяви на последвалата пресконференция Георги Иванов.

– Борислав Попов е изпълнителен директор на БФС и не е коментирана неговата смяна. Ще запазя за себе си дали съм търсил някого от екипа на Димитър Бербатов. При нас трябва да работят професионалисти и такива с авторитети в обществото. Юристите работят по вписването на новия Изпълком в Търговския регистър. Към края на първенството сме и трябва да се концентрирани върху други неща.

Дали е нормално на 4 април, два месеца преди края на първенството, да говорим за смяна на комисии и членове? Трябва да се концентрираме мачовете до края да бъдат обезпечени по най-добрия начин. Предвид работата му на Кирил Котев в ЦСКА се спрях на него. Избрах го заради работата му като професионалист. Михаил Касабов не е член на сегашния Изпълком, а вицепрезиденти са само хора от Изпълнителния комитет, които са избрани от клубовете на конгреса.

Ние сме за честното съдийство, за феърплея. Затова има трима ВАР съдии на „Лудогорец“ – „Левски“. Трябва да сте сигурни, че ще са трима и на „Левски“ – ЦСКА.

Искаме да е прозрачно и всички отбори да са равнопоставени. Лично аз вярвам във феърплея. Винаги така съм играл. Ако някой иска да играе по заобиколния начин, не можем да кажем дали да го прави или не. На моите срещи и със съдиите казах, че искам всичко да е по правилата.

До този момент, след като са лицензирани и играят първенство, значи всички клубове да са изрядни. След края на първенството лицензионната комисия ще прецени. Не е моментът сега да ме питате за лицензите на клубовете. Щом участват в първенството, значи отговарят на изискванията. Вече имах няколко срещи с представители на МВР.

Бяха доста конструктивни. С една част от тях говорихме за превенция на нерегламентирани залагания. Работим много добре с МВР и СДВР. Ще имаме още една среща другата седмица, защото първенството влиза във финалната права. Знаем, че там се изисква по-голямо внимание от органите на реда.“

Последни новини

- Реклама -