- Реклама -

- Реклама -

12.8 C
София
събота, 2 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Google Maps и Waze временно деактивират данните за трафика на живо в Израел

В понеделник технологичната компания потвърди, че Google временно деактивира пътната обстановка в реално време в своите приложения за картографски услуги – Google Maps и Waze – в Израел, тъй като страната се подготвя за потенциална сухопътна инвазия в Газа.

„Както сме правили и преди в конфликтни ситуации и в отговор на развиващата се ситуация в региона, временно деактивирахме възможността да виждате в реално време информация за условията на трафика и натовареността от съображения за безопасността на местните общности“, заяви говорител на Google Maps.

Говорителят на Google заяви, че компанията се е консултирала с няколко източника, които включват регионални и местни власти, за да направи тази оценка.

Google обаче не каза дали инструментите ще бъдат деактивирани в Израел, Газа или и в двете страни. Също така не каза дали действието е по искане на Израелските сили за отбрана.

Google предприе подобен ход миналата година, след като Русия нахлу в Украйна, съобщи Ройтерс. В Украйна Google временно изключи данните за автомобилите в реално време.

Google Maps добави, че „всеки, който се ориентира към определено място, все още ще получава маршрути и ЕТА, които отчитат текущите условия на движение“.

Google придоби израелската картографска услуга Waze през 2013 г., а през 2022 г. сля двата продуктови екипа.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -