6.4 C
София
понеделник, 22 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Готово! Байдън и Тръмп събраха нужния брой делегати

Джо Байдън и Доналд Тръмп вече събраха необходимия им брой делегати, които да ги издигнат официално за кандидат президенти това лято и така да се потвърди очаквания с голям интерес по целия свят изборен реванш между двамата в началото на ноември.

Действащият президент спечели партийните първични избори на Демократическата партия вчера и си осигури дори повече от нужния брой делегати, които да го подкрепят на партийния конгрес през август. Байдън се нуждаеше от подкрепата на 1968 делегати, но стана ясно, че той прехвърля бройката с постъпването на първите резултати от изборите в Джорджия. Очакват се и резултатите от първичните избори на партията в щатите Мисисипи, Вашингтон, както и от Северните Мариански острови и от гласуването на демократите в чужбина.

Тръмп и Байдън се обвиняват кой е по-голяма „заплаха за демокрацията“

Републиканецът Доналд Тръмп, който няма конкуренти за номинация от своята партия след оттеглянето на Ники Хейли миналата седмица, няколко часа след Байдън също преодоля това препятствие и прехвърли нужната му бройка от 1215 делегати. Републиканците имаха вчера първични избори в четири щата, в това число и в Джорджия. Към понеделник Тръмп имаше нужда от 139 делегати, за да прехвърли прага от необходимата бройка от 1215 делегати, които да го подкрепят на партийната конференция през лятото. На първичните избори на републиканците в щатите Джорджия, Хавай, Мисисипи и Вашингтон се излъчваха общо 161 републикански делегати.

Последни новини

- Реклама -