- Реклама -

- Реклама -

2.4 C
София
сряда, 6 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Гръцки министър се обяви против еднополовите бракове


Държавният министър Макис Воридис изрази възраженията си срещу еднополовите бракове, като каза, че няма да гласува, ако въпросът бъде внесен в парламента.

„Формулирал съм моята лична гледна точка. Противопоставям се и съм заявил ясно, че няма да я подкрепя. И тогава всичко зависи от премиера“, каза Воридис в интервю за Action24 TV.

Архиконсервативният министър отбеляза, че в предвид липсата на конкретни инициативи от страна на правителството в тази посока, „настоящият дебат остава до голяма степен академичен и теоретичен“.

През юли консервативният премиер Кириакос Мицотакис обяви намерението си да легализира еднополовите бракове по време на втория си мандат с аргумента: „Еднополовите бракове ще се случат някой ден и това е част от нашата стратегия“.

Освен това той подчерта, че „гръцкото общество е много по-готово и зряло“.

Според последните данни новият закон ще разшири и правата на еднополовите двойки за осиновяване.

В същото време новият лидер на опозиционната партия СИРИЗА Стефанос Каселакис, разказа в телевизионно интервю за връзката си с Тайлър Макбет и желанието им да създадат семейство с две деца.

Каселакис е първият политик, който е открит хомосексуалист и редовно се показва с американския си съпруг, който работи в спешно отделение.

 

 

 

Източник: trud.bg

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -