21.7 C
София
четвъртък, 25 юли 2024 г.

Гуцанов: БСП протяга ръка към президента Радев


Председателят на парламентарната група „БСП за България“ Борислав Гуцанов смята, че президентът е провел едни добри консултации, а партиите са имали време за преговори. Едва ли някой иска да отидем на нови избори, така че президентът показа толерантност, заяви той пред bTV.

БСП е готова за нови избори и новото ръководство води диалог както с различните течения в партията, както и с другите леви формации, каза Гуцанов.

Лидерът на социалистите в парламента заяви, че никой не се е обърнал срещу подалата оставка Корнелия Нинова и не правилно да се говори за някакъв преврат в партията.

Гуцанов подчерта също, че БСП протяга ръка към президента Румен Радев. Депутатът смята, че „студената война” с държавния глава в последните години е била грешка.

Според Гуцанов идеята на Бойко Борисов за правителство на малцинството звучи екзотично, но отговорността за реализацията на първия мандат е на ГЕРБ и той не е човекът, който да им дава съвети.

„Говори се повече за технологията на създаването на правителството, а не за неговите цели”, отбеляза народният представител. Борислав Гуцанов подчерта, че ако се стигне до трети мандат, той трябва да доведе до правителство на националното спасение и не смята думата за твърде силна. При такава възможност Националния съвет на БСП трябва да вземе решение дали партията да го подкрепи.

Гуцанов призова също в Народното събрание да се води диалог и тонът да се смекчи, вместо единствено да се разменят нападки между политическите сили.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини