23.5 C
София
неделя, 14 юли 2024 г.

След поканата за разговори: Гуцанов отговори на ДПС с писмо

БСП отказаха да разговарят с Движението за права и свободи за втория мандат. Вместо това председателят на парламентарната група на БСП Борислав Гуцанов изпрати писмо до председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

В писмото се посочва, че от Столетницата няма да подкрепят втория мандат, но е готова да участва в преговорен процес за съставянето на кабинет с третия мандат.

„ПГ на БСП подхожда с изключително уважение към всички парламентарни групи и техните избиратели, но Националният съвет на Българската социалистическа партия има решение парламентарната група да не участва в разговори за съставяне на правителство с първите два мандата“, пишат от „Позитано“ 20 в съобщение до медиите.

„В тази тежка за страната ни ситуация, ние вярваме, че изход може да бъде намерен с третия мандат. Третият мандат създава възможност за формиране на истински надпартиен експертен кабинет на националното съгласие. Процедурата дава време да се обсъдят приоритети за развитието на България и подобряване на живота на българските граждани. ПГ на БСП вярва, че именно това е пътят за излизане от политическата криза и стабилизиране на страната“, се посочва в писмото.

Припомняме, че по-рано от ГЕРБ, „Продължаваме-промяната-Демократична България“ и „Има такъв народ“ също заявиха, че няма да подкрепят втория мандат.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини