- Реклама -

- Реклама -

3.6 C
София
вторник, 5 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

„Хамас“ от Москва: Необходимо е прекратяване на огъня, за да се освободят заложниците

Палестинската групировка „Хамас“, която контролира ивицата Газа, не може да освободи заложниците, заловени по време на нападението й срещу Израел, докато не бъде сключено примирие, цитира руският вестник „Комерсант“ член на делегация на „Хамас“, която е на посещение в Москва, предаде Ройтерс.

Вестникът цитира Абу Хамид, според когото „Хамас“ се нуждае от време, за да открие всички, които са били отведени в Газа от Израел от различни палестински фракции при нападението на „Хамас“ на 7 октомври.

„Те заловиха десетки хора, повечето от които цивилни, и ни трябва време, за да ги намерим в ивицата Газа и след това да ги освободим“, каза Хамид.

„Комерсант“ го цитира да казва, че е необходима спокойна обстановка, за да се изпълни тази задача. „Хамас“ заяви вчера, че около 50 от заложниците са били убити при израелски въздушни удари.

Израел призова Русия да експулсира гостуващата делегация на „Хамас“ като нарече поканата им в Москва „достойна за съжаление“.
Русия има връзки с всички ключови играчи в Близкия изток, включително Израел, Иран, Сирия, Палестинската автономия и „Хамас“, посочва Ройтерс.

Москва многократно е обвинявала за настоящата криза неуспеха на американската дипломация и призова за прекратяване на огъня между Израел и „Хамас“ и възобновяване на преговорите, целящи постигането на мирно споразумение.

Източник: БТА

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -