35.8 C
София
четвъртък, 18 юли 2024 г.

Хекимян към Терзиев: Къде са 1,5 млн. лв за нова организация на движението в центъра?

„Реорганизацията в центъра на София е незаконна. Съгласуването е направено след като тя е създадена – в началото на май, а не през април. Терзиев е бил манипулиран и подведен, че нещата ще се случат по закон. Не чакаме извинението на кмета, а обяснението му, къде са отишли 1,5 млн. лева. Кой носи отговорност за тях? Това е злоупотреба с власт в особено големи финансови размери“, каза общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

„Щом ВАС излезе с определение по казуса с новата организация за движение в центъра на София, кметът Терзиев замлъкна. По време на предизборната кампания той удряше по ГЕРБ, ПП-ДБ го бяха активирали. Решението на съда не може да бъде тълкувано от Борис Бонев, всеки вече се оказа експерт. Няма генерален план за организация на движението и зам.-кмета Павлов не си е свършил работата – не е съгласувал цялата процедура с транспортната комисия. Продължаваме да искаме оставката му от месец и половина, а той не признава вината си“, коментира той.

„Няма сума, защото и проект няма, не е бил готов. „Спаси София’“ са тропнали по масата на Терзиев – поставили са ултиматум или реорганизацията да мине, или излизат от коалицията. Те ще довършат проекта като „временна организация“, допълни още Хекимян.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини