16.4 C
София
вторник, 27 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Хекимян: Случилото се снощи в СОС е срамно

Това, което се случи снощи, беше безпрецедентно и изключително срамно за Столичния общински съвет“, каза бившият кандидат за кмет, а сега общински съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян в ефира на Нова тв, след като близо 13 часа продължи заседанието на Столичния общински съвет (СОС) в четвъртък.

За да бъдат избрани зам.-председатели на Съвета, както и съставите на комисиите, съветниците удължиха дебатите си. Час преди края на заседанието от ПП-ДБ-СС напуснаха залата, недоволни от разпределението на комисиите, след като от общо 14 получиха само една.

По думите на Хекимян от ПП-ДБ-СС са абдикирали и показали неспособност да управляват София. „През последните три месеца столицата е заложник на властовите амбиции на Борис Бонев, на договорките му с Васил Терзиев и на слабото и немощно управление на ПП-ДБ-СС“, посоочи общинският съветник.

ПП-ДБ-СС имала „сериозни съмнения“ за легитимността на среднощното заседание на СОС, подчерта той. „По правилник ние имаме право да заседаваме до 19 ч., а снощи приключихме в 21:30 ч.“, каза Хекимян.

По думите на Бонев от ПП-ДБ-СС са били готови да преговарят за ключови комисии и с ГЕРБ-СДС, и с БСП.

Вчера по обед СОС избра за председател Цветомир Петров от „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“). Петров ще е на поста временно – до края на политическия сезон, който завършва с последната юлска сесия.

Снощи бяха избрани и зам.-председатели на СОС – Бойко Димитров от „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“), Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС, Диана Тонова от „БСП за България“, Вили Лилков от „Синя София“, Севделина Петрова от „Възраждане“.

На два пъти заседанието беше удължавано. Първоначално общинските съветници решиха да заседават до 21:00 часа като включиха в дневния си ред гласуване за зам.-председатели на СОС, както и за съставите на комисиите. Около 20:00 часа Христо Копаранов от „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“) направи предложение за отлагане на заседанието, но то беше отхвърлено от 32-ма общински съветници. По предложение на Георги Георгиев от ГЕРБ беше решено заседанието да се удължи до 23:00 часа.

Групата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“) напусна заседанието на Столичния общински съвет малко преди края му.

Общинските съветници гласуваха и състави на комисиите.

Въз основа на изчерпан дневен ред, общинският съветник от ГЕРБ и зам.-председател на съвета Георги Георгиев обяви край на заседанието и обяви 22 февруари за следващата дата за заседание в СОС.

Последни новини

- Реклама -