24.6 C
София
събота, 20 юли 2024 г.

Татуировки, обеци, коли и малко тренировки


Младите футболисти в България отделят много време за татуировки, обеци и коли и малко време за тренировки. Футболът на Балканите е нещо фантастично. През годините имаше много играчи от тези държави, които спечелиха Шампионската лига, „Златната топка“, трофеи… В тази зона има нещо специално. Оттук излязоха страхотни футболисти – Драган Стойкович, Драган Джаич, Давор Шукер, Звонимир Бобан, Дарко Панчев, Синиша Михайлович, мир на праха му“, анализира Стоичков.

Има нещо важно, което трябва да кажем. Не се работи добре с младите таланти. Има много диаманти в тези държави, но трябва да ги шлифоваш. Много отбори налагат доста чужденци и не дават шанс на младите си футболисти, говоря най-вече за моята държава. В Румъния е по-трудно, но там Джика Хаджи има академия, в която работи добре. Румъния е на европейското първенство, като много от играчите минаха през неговата школа.

Знаем, че във футбола трябва да се трудиш, не просто да участваш. Да изпълняваш наставленията на треньора и дори на публиката.

*Коментарът на Христо Стоичков е направен за авторитетното издание „Франс Футбол“

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини